Project omschrijving

.

.

Holy Family Hospital

Nkawkaw, Ghana Eastern region

Urologische missie Nkawkaw 2021

Sinds jaren wordt er door de urologen Ronald Nooter en Henk Vergunst enkele weken per jaar als vrijwilliger gewerkt in het HOLY FAMILY HOSPITAl in Nkwakaw in Ghana.

Inmiddels is er in de loop van de jaren een hechte band ontstaan tussen dit urologisch team en het ziekenhuispersoneel.

Voor veel mensen in de meer landelijk gelegen gebieden is urologische zorgverlening maar beperkt toegankelijk, vooral als gevolg van financieel gebrek. In de paar ziekenhuizen in Ghana waar urologische behandeling mogelijk is zijn de operaties voor velen te duur om te kunnen betalen. Daarom voorziet de jaarlijkse urologische missie van de DUTCH UROLOGICAL FOUNDATION in een grote behoefte.

Tot onze grote spijt is de wereld nog in de greep van de COVID-19 pandemie. Wij konden daardoor in 2021 niet naar onze ziekenhuizen toe.

We hebben wel nog digitaal contact met de artsen.

Het vergaren van materialen voor onze ziekenhuizen gaat onverminderd voort.

Wel zal het nog een probleem gaan worden om deze materialen weer  mee te nemen bij ons volgende bezoek in 2022.  Wij kregen in het verleden van de KLM extra bagage-ruimte, waardoor we gratis extra bagage mee konden nemen. Standaard mocht je naar Ghana van de KLM al twee koffers meenemen. Door alle bezuinigingen is dit ook versoberd. Elke koffer die je extra wilt meenemen, wordt weer duurder.

We zullen dus nog meer van financiële ondersteuning en giften afhankelijk zijn!

Laten we hopen volgend jaar weer opnieuw naar Ghana te kunnen afreizen!

Dr Boateng pelt de prostaat uit

Visite op de mannen-afdeling         

DONEER

DUTCH UROLOGY FOUNDATION

UROLOGIE VOOR IEDEREEN

VEEL DRUPPELS OP EEN GLOEIENDE PLAAT GEVEN TOCH EEN HELE PLAS